Breda Bouwers Toernooi 50Jaar!

maandag 3 juli 2023

Op zaterdag 1 juli van dit jaar heeft de vijftigste editie van het alom bekende Bredase Bouwers toernooi plaatsgevonden. Het toernooi dat voor de eerste keer in 1973 werd georganiseerd door een paar Bredase bouwbedrijven, heeft dit jaar in het teken gestaan van een dag vol gezelligheid waar ook bekende Bredanaars aanwezig waren. In deze jubileumeditie streden 32 teams om de felbegeerde Bredase Bouwers trofee op het terrein van RKVV JEKA.

Organisator Frans Krol heeft met het toernooi verschillende hoogtepunten meegemaakt door de jaren heen. Door het hoge aantal inschrijvingen van dit jaar, het hoogste aantal ooit, is er ook gezorgd voor een gezellige omlijsting met het nodige entertainment. Zo treden bekende artiesten als John de Bever en Marlane op. In een van de voorgaande jaren is zelfs Guus Meeuwis eens van de partij geweest. Organisator Frans Krol geeft aan dat één van de memorabele momenten is geweest dat de winnaars van het toernooi met een luchtballon vanaf de middenstip een ballonvaart kregen. Directeuren konden ooit penalty’s nemen op NAC legende John Karelse met de aanwezigheid van verschillende NAC-coryfeeën als Ton Lokhoff, Pierre van Hooijdonk en Peter Remie.

Elk jaar neemt een ander bedrijf de organisatie op zich en is het tevens verantwoordelijk voor de begroting. Dit jaar waren Bouwschool BredaAannemingsbedrijf de WitLeys Holtgrefe en NBU Service en Onderhoud de organiserende bedrijven. 12 scheidsrechters zorgden er voor dat de wedstrijden goed verliepen en wie er uiteindelijk met de Fairplay bokaal aan de haal ging. Eerder liep het toernooi terug in animo en dat was te merken in het aantal deelnemers. Krol zegt vooral tevreden te zijn met de switch die toen werd gemaakt naar 7 tegen 7 wedstrijden in plaats van dat er eerder 11 tegen 11 werd gespeeld.

Deze jubileumeditie is voor jong en oud een mooi evenement omdat vrijwel overal aan gedacht is. Voor de kinderen waren er o.a. springkussens en verschillende andere activiteiten. De prijsuitreiking werd gedaan door wethouder van Sport Daan Quaars en journalist en tevens NAC-aanhanger Sjoerd Mossou.

Helaas verloren we de laatste wedstrijd tegen de uiteindelijke winnaar van het toernooi: Vermeulen & Zn Sloopwerken.

 

 

hv_witdru_bredabouwerstournooi1-7-23_-18-.jpghv_witdru_bredabouwerstournooi1-7-23_-42-.jpghv_witdru_bredabouwerstournooi1-7-23_-62-.jpghv_witdru_bredabouwerstournooi1-7-23_-78-.jpghv_witdru_bredabouwerstournooi1-7-23_-103-.jpghv_witdru_bredabouwerstournooi1-7-23_-107-.jpghv_witdru_bredabouwerstournooi1-7-23_-109-.jpghv_witdru_bredabouwerstournooi1-7-23_-143-.jpghv_witdru_bredabouwerstournooi1-7-23_-146-.jpghv_witdru_bredabouwerstournooi1-7-23_-164-.jpghv_witdru_bredabouwerstournooi1-7-23_-193-.jpghv_witdru_bredabouwerstournooi1-7-23_-210-.jpgspandoek_breda_bouwers.jpg
zondag 26 mei 2024